The refined cedar-clad addition fronts onto an outdoor patio shaded by trees.
  The full height windows glow at night, and connect the interior living room to the exterior yard and sitting area.
delaware-3.jpg
  Windows across the full width of the addition allow light to penetrate deep into the house, while creating a wonderful connection to the back yard.
  Inspired by the term 'patina' - established character of something grown beautiful over time and use, the striking feature wall of rhythmically composed cabinets has a layered texture and organic quality reminiscent of weathered barn board and reflects a sensibility that resonates with this particular client. This bold gesture links the sunken living room to the kitchen beyond, while providing generous amounts of storage to keep clutter out of sight.
  Recessed niches within the storage wall are accented by a turquoise wall-covering and accommodate a desk and generous couch in the living room. The radiant-heated floor makes the tile floor a durable choice that is comfortable year-round.
  Floor-to-ceiling closets store shoes and jackets for children coming inside from the back yard. A niche is carved into the cabinetry to form a small bench for comfort taking shoes on and off.
  The living room can transform into a family theatre for movie nights with a retractable screen, projector, and recessed speakers.
  The first glimpse around a corner hints at a rhythm of built in two-tone cupboards accented by colourful punches from a textured turquoise wall covering.
  Stepping into the kitchen reveals the extent of a feature storage wall stretching the entire length of the house as a single gesture that connects the kitchen and living room. The storage wall incorporates vibrant display niches, counters, desk, and conceals a hatch to the laundry chute.
  The spacious kitchen revolves around an oak harvest table intended as a hub of family activity. This harvest table tradition accommodates all manner of activities including formal dinners, casual after-school snacks, homework, and board games.
  A large window bathes the entire kitchen with soft natural light
  A hexagonal mosaic tile backsplash sparkles with reflected light; along with vintage brass pulls, these details add a touch of antique history to the otherwise sleek and modern kitchen cabinetry.
  The laundry chute that spans from second floor to basement laundry room, is hidden behind the millwork storage wall in the kitchen and allows for easy transfer of table linens to the laundry room downstairs.
  Custom cherry wardrobes detailed with leather pulls maximize available storage space under the angled ceiling of the third floor master bedroom. 
  Turquoise accents and vintage details transform the attic space into a sophisticated yet cosy bedroom.
  The master bathroom embodies the same simple sophistication of the master bedroom.
  The frosted glass skylight and built-in bench gives the spacious master ensuite shower a modern, spa-like feel.
  Custom cherry millwork and a vibrant pop of colour reinforces the simple sophistication of the bedroom.
  Playful, matching blinds and cushions bring life to the children's bedroom, overlooking a green roof on top of the back yard addition.
  Through the bedroom windows, the eco-friendly green roof flowers every spring and becomes an elevated rooftop meadow, transforming a standard rooftop view into one of verdant green foliage.
  Custom storage built into the wall complements built-in IKEA wardrobes to maximize available storage in the bedroom.
  The basement stair is a confluence of materials between two storeys; the tiled floor flows into the staircase itself and wood cabinets seamlessly transition to wood panels that frame the staircase and landing below.
  The basement is designed as a flexible space for the children to enjoy as they grow into teenagers and young adults and can be used for all manner of activities: sleepovers, birthday parties, group homework projects, science experiments, arts and crafts, jam sessions, and movie nights.
  As a flexible and multifunctional space meant to adapt to the lives and needs of the children as they grow up, the basement includes workspace featuring a vintage trough sink for arts and crafts and science experiments. The chalkboard wall allows for impromptu doodling, planning hockey plays and sketching out ideas.
 A bank of built-in storage runs the full length of the basement to take advantage of limited height under mechanical ductwork and features open bookshelves, closed storage for supplies and seasonal clothing, a desk, TV, and wardrobe space for guests staying in the basement.
 The tile floor flows seamlessly into the glass shower
delaware-27.jpg
prev / next