The basement is a cozy retreat for the couple to enjoy movies and music. Generous amount of natural light coming down the stairs, and the exposed ceiling joists give the space a unique loftiness.
  The basement bathroom features a frameless glass shower wrapped in dark tile, with a wood niche for storing shower products.
  A freestanding vanity and sink sits in the room like a piece of furniture.
  Contrasting the rest of the light and airy basement, the bathroom is cozy and warm and slightly dim.
  The basement features ample space for the owners to store their sizeable collection of records, movies, and A/V equipment. A polished concrete floor with in-floor radiant heating throughout the basement makes the space easy to clean and comfortably warm year-round.
  A niche built into the space under the stair is sized specifically for various sizes of books and records.
  Vertical wood slats serve as the guard for the basement stair and visually emphasize the ceiling height of the basement space while permitting light to penetrate from the upstairs windows.
  The wood screen from the basement extends past the ground floor and terminates at guard height on the ground floor, striking a dialogue with the house’s original wood balustrade.
 Driven by the owners' love for cooking, the kitchen prominently displays feature cookbooks and kitchenware on floating shelves.
  The new kitchen is flooded with natural light from south-facing windows and becomes the hub of the renovated home and a place for the couple to entertain while preparing food.
prev / next