The master ensuite features a refined, elegant palette of neutral, durable materials. 
  Up close, the wall tile reveals beautiful, subtle variations in the stone which give the walls a visual softness in contrast to the crisp angles of the sloped ceiling.
 The ensuite is thoughtfully laid out to efficiently use the available space.
 This existing dormer allowed for a spa-like retreat in the master bathroom, forming the perfect space for a free standing tub, made more functional with the inclusion of niche shelves on either side for storage.
17097_171110_18666_compressed.jpg
 A wall-mounted toilet maximises floor space, as does the niche shelving.
 The skylights in the master bedroom bathe it in natural light that would have otherwise not been accessible after re-configuring the space to have the master bathroom where the existing window is located.
17097_171110_18687.jpg
 Custom millwork under the angled ceiling provided improvised closet storage in the master bedroom.
 Floating nightstands and wall-mounted lights provide a clean, contemporary look in this functional master retreat.
 The client's request for both a larger family room and guest bedroom was resolved in the use of triple-folding doors, which allows for flexibility when a private room is needed for guests, as well as a large flex space that functions as a play room and den. 
 Even with the triple sliding doors closed, there is still enough space for a play area suitable for multiple children.
 The built-in millwork allows for maximum use of space, and the combination of open shelves and cabinets offer different storage solutions for this versatile room.
 Built-in storage in the bedroom offers a better use of space, while allowing all of the natural light from the existing bay window to enter the room. 
17097_171110_18718_compressed.jpg
 The shared bathroom stayed with the clean, crisp look, by offsetting the dark floating vanity with the white subway tile.
prev / next